Last week I was working with the young people in Sipoo with Gutsy Go so I couldn’t attend the award gala, but on thursday night a friend sent me a fairly cryptic message, which made me suspect our documentary had won something. Next morning I learned that Olen jossain (“I’m Somewhere”), the multimedia documentary about memory loss was awarded the main prize in the category of best documentaries (along with the tv documentary Operaatio Alaska)!

Koura is awarded to the best tv, radio and web productions in Finland.

This is from the website (https://www.koulutusrahastokoura.fi/palkinnot/palkitut/2017/):

DOKUMENTIT JA JOURNALISTISET SISÄLLÖT -SARJAN KOURA-PALKINNOT

Olen jossain
15 000 euroa

Kanava: Yle TV1, Yle Radio1, yle.fi
Tuotanto: Yle Asia, Dokumentit

Palkitaan: Tuula Rajavaara, Kirsi Kukkurainen, Marja Söderlund, Teemu Kokkonen, Lauri Wuolio, Viivi Berghem,  Kai Rantala, Tiina Klemettilä, Hannu Karisto,  Ari Lehikoinen

Tämän tuotannon sisältö ei jätä ketään kylmäksi. Se myös koskettaa yhä suurempaa osaa suomalaisista, joko oman itsensä tai läheisen kautta. Miltä tuntuu kun arki ei enää suju tai se saa jopa tragikoomisia piirteitä. Miltä tuntuu kun äiti ei enää muista edes syödä ilman muistilappua. Muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä maailmaa avataan poikkeuksellisen onnistuneesti Olen jossain -dokumentissa. Dokumentti on moniulotteinen ja vuorovaikutteinen kokonaisuus: nettisivusto, valokuvanäyttely-tapahtuma, tv- ja radiodokumentit.

I’m happy! The project was meaningful to me personally as it gave me a chance to reflect on my own experience with memory disease in my family.

Check out the documentary at YLE/Finnish Broadcasting Company website!

Read more about my music in the documentary by clicking here.